top of page

2023 YILI ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

Güncelleme tarihi: 3 Oca 2023

YENİ YILDA YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR?


2023 yılında asgari ücret net 8.500 TL olarak uygulanacaktır.


Ülkemize, milletimize, çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.



Asgari ücret zammı komisyon toplantılarıyla belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı 14 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirildi. Toplantının ardından asgari ücret zammı ile ilgili taraflardan açıklamalar yapıldı. Asgari ücret zammı için 3. toplantı tarihi yaklaşırken Bakan Vedat Bilgin'den kritik bir açıklama geldi.


BAKAN BİLGİN'DEN KRİTİK TOPLANTI ÖNCESİ AÇIKLAMA


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı 3. toplantı öncesinde flaş bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU!


Asgari ücrette 3. toplantının 20 Aralık'ta gerçekleşeceği bildirildi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2. TOPLANTISI TAMAMLANDI


Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak toplantıda rakam konuşulmadığını söyledi. Kavlak "Üçüncü toplantı için tarih belirlemedik. Herhangi bir rakam konuşulmadı." dedi.


"İŞVEREN DESTEĞİ TALEBİMİZİ YENİLEDİK"


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç da toplantıda işveren desteği için taleplerini bir kez daha yinelediklerini ifade etti. Koç ''Nihai rakam için yeniden toplanacağız'' dedi.


VERİ VE RAPORLAR MASAYA YATIRILDI


Pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırıldı. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşıldı.


Komisyon ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, 7 Aralık'ta yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!


Kabine Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair birçok konuya değindi. Asgari ücret açıklamasından öne çıkanlar ise şu şekildeydi:


Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği ortada iken hala etiketlerin başka hesaplarla belirlenmesi doğru değildir. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerindeki gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesi arkasına sığınan haramzadeler tarafından akamete uğramasını izleyemeyiz.

59 görüntüleme0 yorum
bottom of page