top of page

YABANCI İŞÇİ/PERSONEL ÇALIŞTIRMA

Güncelleme tarihi: 28 Eyl 2022

Yabancı işçi/personel çalıştırma şartları ve işleyişi hakkında detaylı bilgi paylaşımı olacaktır. Gerekli bilgi ve belgeleri yazımızın devamında bulabilirsiniz. Bu bilgi ve belgeler yeterli değil ise tarafımıza başvurarak bilgi alabilirsiniz.



SÜREÇ İŞLEYİŞİ


Gerekli şart ve taahhütleri yerine getirilmesi gerekmekte çalışan sayısı ciro ödenmiş sermaye gibi, bu şarlar yerine getirildikten sonra ilgili iş/görev gereği ödenecek ücretler asgari tarife oranında olacak şekilde işçinin ikamet/oturma izini içerisinde olacak şekilde belirli süreli iş sözleşmesi yapılması gerekmektedir. Sonrasında Yabancıların Çalışma İzinleri Başvuru Sistemi ÇSGB üzerinden ilgili işletme sahibi üzerinden e devlet veya e imza ile giriş yapılarak iş yeri SGK numarası ve gerekli bilgileri ilgili alanlara giriş yapılarak başvuru gerçekleştirilir.



Başvuru sürecinde harç bedelleri ve bazı evraklar (oturma izin belgesi ,diploma ,fotoğraf ,iletişim bilgileri) istenmektedir.


İlgili başvuru sürecini e otomasyon sistemi üzerinden online olarak kontrol ve takip edebilirsiniz.

Kapsamlı Rehberler, her şeyin en iyisini sunmak üzere tasarlanmış ve siz değerli kullanıcılarımıza sunulmuş yazılardır. Bu yazı siz okuyucular için süreç bilgilendirmesi; yani okurun bu konu hakkında bilmesi gereken her şeyi içermektedir.




Yabancı çalıştırma, yabancı işçi istihdam etme, yabancı kişi istihdam edilmesi hakkında detaylı bilgi yazımızda mevcuttur.


26 görüntüleme0 yorum
bottom of page